Home / Agenda

2023 AGENDA

 
Bookmarks Download Full Agenda

08:00

08:00 - 08:30

30 Minutes

Registration opens

08:30

09:05

09:05 - 09:30

25 Minutes

Keynote speech - Working Together for a Prosperous Future of Copper Industry

Speakers

09:30

10:30

10:30 - 10:50

20 Minutes

The challenges of new copper mine supply

  • Low grades are shaping the mines of the future
  • Over $100 bn needed to fill the copper supply gap
  • A lack of mine project approvals is raising concerns

View More
Speakers

10:55

10:55 - 11:30

35 Minutes

Refreshments Break

11:30

11:30 - 11:55

25 Minutes

ASEAN – Copper’s bright demand hope

  • ASEAN the bright spot for medium to long term demand growth
  • Finding room for the new refined copper supply from Indonesia and India starting in 2024
  • Regional and global copper market implications as the region transitions from concentrates to metal exports 

View More
Speakers

11:55

11:55 - 12:20

25 Minutes

Macroeconomic woes affect copper demand globally, but Asia remains a bright spot

  • Global copper demand outlook with a focus on Asian wire and cable market
  • Understand the impact of energy transition by analysing renewables and EVs developments
  • Discuss copper substitution trends in areas such as datacentre and offshore wind applications

View More
Speakers

12:20

12:20 - 13:45

85 Minutes

Lunch

13:45

13:45 - 14:45

60 Minutes

ICA Panel – Recycled Copper Use and the Circular Economy: Drivers and Barriers

Copper recycling plays a key role in developing a circular economy and enabling the clean energy transition. Fabricators, because they purchase and use scrap, are critical to realizing sustainable benefits and reducing waste via the recycling process. Earlier this year, Guidehouse Insights conducted a survey of global copper fabricators to understand the drivers and barriers they face in the use of recycled copper. This panel will discuss the survey’s results, including core drivers such as cost and ESG concerns, as well as next steps needed to develop a common methodology for collecting data.

View More
Speakers

14:45

14:45 - 15:10

25 Minutes

China's development of new energy sector and its impact to copper demand

Speakers

15:10

15:10 - 16:00

50 Minutes

Refreshments Break

16:00

17:00

17:00 - 18:00

60 Minutes

Afternoon reception

09:00

09:00 - 09:10

10 Minutes

Opening remarks

Speakers

09:10

09:10 - 09:35

25 Minutes

Keynote presentation – What impact will changing market dynamics in ASEAN exert?

Speakers

09:35

09:35 - 10:00

25 Minutes

China’s 2024 outlook: Navigating transition

Speakers

10:00

10:00 - 10:25

25 Minutes

The moving basket of critical minerals

  • Key factors determining if a mineral is defined as critical
  • Examples of how some minerals has shifted its criticality
  • How does criticality impact actions such as investment decisions?

View More
Speakers

10:25

10:25 - 10:55

30 Minutes

Refreshments Break

10:55

11:30

11:30 - 12:30

60 Minutes

Panel discussion – prices and premiums

  • Impact of new ASEAN cathode supply on prices, premiums and trade flows
  • Overview of the concentrates market outlook and TC/RC expectations
  • Exploring the demand outlook from EVs, renewables, grid infrastructure and renewables
  • Buy side market perspectives

View More
Speakers

12:30

12:30 - 12:40

10 Minutes

Closing remarks

12:40

12:40 - 13:40

60 Minutes

Lunch

Download 15 Nov 2023 Agenda Download Full Agenda