Home / Conference

2024 AGENDA

 
Bookmarks Download Complete Agenda

Select the track name to get your Personalized Agenda

08:00-09:00

10:00-11:00

Clinic

10:00 - 12:00

120 Minutes

Sulphur

SULPHUR TROUBLESHOOTING CLINIC

12:00-13:00

Sulphur Technical Showcases

Sulphuric Acid Technical Showcases

Sulphur Technical Showcases

14:00-15:00

Commercial and Markets

15:00-16:00

COFFEE BREAK

16:00-17:00

Commercial and Markets

08:00-09:00

08:00 - 10:00

120 Minutes

Registration

10:00-11:00

10:00 - 12:00

120 Minutes

Sulphur and Sulphuric Acid Trade Talks Forum

  • Regulatory frameworks shaping the future of sulphur and sulphuric acid trade.
  • Global Market Trends and Forecasting: Analysing current market trends and forecasting future demand for sulphur and sulphuric acid globally.
  • Impact of Geopolitical Factors: Understanding how geopolitical factors such as trade policies, sanctions, and regional conflicts influence the global distribution of sulphur and sulphuric acid.
  • Customer-Centric Trading Operations: Cross-sector collaboration with producers and consumers for sustainable growth
  • International Trading Strategies: Accessing Markets and Maximizing Opportunities - Focus on Southern Africa

View More
Speakers

10:00 - 12:00

120 Minutes

Sulphur

SULPHUR TROUBLESHOOTING CLINIC

81012

12:00-13:00

12:30 - 12:45

15 Minutes

Sulphur Technical Showcase

Rejuvenation of a Vintage SRU to Meet Changing Refinery Requirements

12:30 - 13:30

60 Minutes

Sulphur Technical Showcase

Sulphur Technical Innovation Lightning Talks (Room 1)

12:45 - 13:00

15 Minutes

Sulphur Technical Showcase

Two Big Advancements in Claus Instrumentation

12:30 - 12:45

15 Minutes

Sulphuric Acid Technical Showcase

Increased efficiency and cost savings with Lechler - spraying solutions from a single source

12:30 - 13:30

60 Minutes

Sulphuric Acid Technical Showcase

Sulphuric Acid Technical Innovation Lightning Talks (Room 2)

12:00 - 12:30

30 Minutes

Grab and Go Lunch

14:00-15:00

14:00 - 17:40

220 Minutes

COMMERCIAL AND MARKETS SESSION

14:00 - 15:00

60 Minutes

Commercial and Markets Session 1

14:00 - 14:10

10 Minutes

Welcome Address- Celebrating 40 years

14:10 - 14:30

20 Minutes

Global Energy Outlook 2025 and Beyond

14:30 - 15:00

30 Minutes

Focus on Sulphur and Sulphuric Acid: Prices, Markets, Supply and Demand Trajectories, Projections near, mid and long term

Speakers

15:00-16:00

15:00 - 15:30

30 Minutes

Networking Coffee Break

15:30 - 17:30

120 Minutes

Commercial And Markets Session 2

15:30 - 16:15

45 Minutes

Sulphur and Sulphuric Acid Industry - at the Heart of Future Green Economy Industry Leaders Keynote Panel

  • Sustainability Initiatives
  • Decarbonizing the industry
  • Strategic Insights, Digitalisation and Advancements in Sulphur and Sulphuric Acid Production
  • Global Industry Collaboration for Sustainable S+SA Supply Chain

View More
Speakers

COFFEE BREAK

15:40 - 16:10

30 Minutes

Coffee Break

16:00-17:00

16:15 - 16:45

30 Minutes

Special Guest Key Note Address

16:45 - 17:30

45 Minutes

Sulphur and Sulphuric Acid Industry Economics - Future Strategy, Production, Markets and Global Trading - Panel Discussion

  • Strategic insights into investment priorities and diversification strategies
  • Optimizing operations for economic efficiency and sustainability
  • Balancing long-term investments with demand fluctuations
  • Analysing key drivers and market dynamics in Sulphur and Sulphuric Acid applications
  • New markets – opportunities and challenges

View More
Download 04 Nov 2024 Agenda Download Complete Agenda