Home / Agenda

2024 AGENDA

 
Bookmarks Download Full Agenda

Choose from the filter below to get your personalised Agenda

07:30

07:30 - 19:30

720 Minutes

Site Visit - Wacker and NTNU

  • Tour 1: Wacker and NTNU 7:30 – 16:45
  • Tour 2: Wacker Only 9:45 – 17:15
  • Tour 3: Wacker Only 12:45 – 19:30
  • Tour 4: NTNU Only 14:30 – 16:45 

View More

08:00

08:00 - 08:05

5 Minutes

Chairman’s opening remarks

Speaker

08:05

08:05 - 08:25

20 Minutes

Keynote Presentation

Silicon market and industry fundamentals

08:25

08:25 - 08:45

20 Minutes

The Path to 2030

Speaker

08:45

08:45 - 09:05

20 Minutes

Developments in trade and geopolitics and the implications for the silicon market

Speaker

Spotlight on China

09:05

09:05 - 09:25

20 Minutes

China’s position in the silicon market and industry

Speaker

09:25

09:25 - 09:50

25 Minutes

Key to meet the challenge of solar power accelerating its entry into China's mainstream energy system

Speaker

09:50

09:50 - 10:20

30 Minutes

Networking Break

Demand Focus

10:20

10:20 - 10:45

25 Minutes

Solar

Speaker

10:45

11:10

11:10 - 11:35

25 Minutes

Aluminium

11:35

11:35 - 12:00

25 Minutes

Silicon and the energy transition

Speaker

12:00 - 13:00

60 Minutes

Lunch

CCS and Application of silicon

13:00

13:00 - 13:25

25 Minutes

CO2 capture demonstration on Si plant flue gas – Towards Zero Emission Silicon Production

Speakers

13:25

13:50

13:50 - 14:15

25 Minutes

Activation of metallic copper in the MethylChloroSilanes synthesis

Speakers

14:15

14:15 - 14:40

25 Minutes

Examination of the reaction between silicon powder and water

Speaker

14:40

14:40 - 15:05

25 Minutes

Networking Break

Application of silicon

15:05

15:05 - 15:30

25 Minutes

Upstream Heat Integration 2.0 -Column coupling & flex steam from exothermic reactors

Speaker

15:30

15:55

15:55 - 16:20

25 Minutes

Embracing Transparency in Product Carbon Footprint for silicones

Speakers

16:20

16:20 - 16:45

25 Minutes

Effect of Calcium in Direct Chlorination Process

Speaker

17:30

17:30 - 19:30

120 Minutes

Networking Reception

Carbon Emissions & Sustainability

08:00

08:00 - 08:25

25 Minutes

Roadmap to carbon neutrality

Speaker

08:25

08:25 - 08:50

25 Minutes

European Silicon: a critical and strategic low carbon raw material to achieve the European Green Deal

Speaker

New Projects

08:50

09:40

09:40 - 10:10

30 Minutes

Networking Break

10:10

10:10 - 10:30

20 Minutes

Green and Sustainable Production of Silicon Metal at Rima Industrial

  • Rima´s Integrated Process and Renewable Resources;
  • Development of Eucalyptus Clones Specific for Silicon Metal;
  • Carbon Footprint Update;

View More
Speaker

10:30

10:30 - 10:50

20 Minutes

Navigating the Global Shipping Market: Today's Insights, Tomorrow's Forecasts

  • Current market
  • Fleet growth
  • Outlook

View More
Speaker

10:50

10:50 - 11:10

20 Minutes

Quartz

  • The expected growth in silicon demand will require a commensurate expansion of supply
  • What are the key factors that will influence the availability and cost of critical inputs?

View More
Speaker

11:10

11:10 - 12:00

50 Minutes

Equipment and technology

  • Where will new production capacity be located?
  • What are the main barriers to entry?

View More

12:00 - 13:00

60 Minutes

Lunch

Silicon for solar application

13:00

13:00 - 13:25

25 Minutes

Silicon 5.0 - The future of digitalization and automation for the Photovoltaic Integrated Supply Chain.

Speaker

13:25

13:50

13:50 - 14:15

25 Minutes

The Integration of the EpiNex™ process into existing polysilicon plants

Speakers

14:15

14:15 - 14:40

25 Minutes

Silicon Kerf purification via single acid leaching and froth flotation

Speakers

14:40

14:40 - 15:05

25 Minutes

Networking Break

Use of biocarbon in Si production

15:05

15:05 - 15:30

25 Minutes

The good, the bad and the ugly: Producing green silicon with sustainable biocarbon.

Speaker

15:30

15:30 - 15:55

25 Minutes

Use of Agglomerates in Silicon Production

Speakers

15:55

15:55 - 16:20

25 Minutes

Feedstock for biochar Variation in crucial elements for metal production

Speaker

16:20

16:20 - 16:45

25 Minutes

LIBS analyses for increased product control

Speakers

16:45 - 16:45

0 Minutes

End of Day 3

Furnace optimization

08:00

08:00 - 08:25

25 Minutes

SiC forming reaction during the smelting of Si

Speakers

08:25

08:25 - 08:50

25 Minutes

Fines Generation and Strength for Various Carbon Materials Used in the Ferroalloy Industries

Speakers

08:50

09:15

09:15 - 09:40

25 Minutes

Bockman method for measuring furnace core voltages: a modelling review

Speakers

09:40

09:40 - 10:05

25 Minutes

Networking Break

New technology

10:05

10:05 - 10:30

25 Minutes

The application of Direct Current (DC) power in industrial silicon DC electric furnaces

Speaker

10:30

10:30 - 10:55

25 Minutes

Ferrosilicon alloys at the core of new thermal energy storage devices: THERMOBAT and SUNSON projects

Speaker

10:55

10:55 - 11:20

25 Minutes

SiH2- A new process for Si-production based on hydrogen

Speaker

11:20

11:20 - 11:45

25 Minutes

Electrochemical Production of Silicon Using Oxygen-evolving SnO2 Anode in Molten CaCl2-NaCl

Speakers

11:45

11:45 - 13:00

75 Minutes

Lunch

Circular economy

13:00

13:00 - 13:25

25 Minutes

Solar panels as a silicon source – Opportunities and challenges for aluminum, chemicals, and solar.

Speaker

13:25

13:25 - 13:50

25 Minutes

Recycling Batteries - A Crucial Step Towards Sustainability

Speaker

13:50

13:50 - 14:15

25 Minutes

Recycled Silicon for Chlorosilane production

Speakers

14:15 - 14:15

0 Minutes

End of Day 4

Download 10 Sep 2024 Agenda Download Completed Agenda