2024 AGENDA

 
Bookmarks Download Complete Agenda

08:00 - 08:50

50 Minutes

Registration Desk Opens and Networking Refreshments on Arrival

08:50

08:50 - 09:00

10 Minutes

Welcome Address

09:00

09:00 - 11:00

120 Minutes

Keynote Session - Anticipating Changes – Building Tomorrow’s Steel Industry

  • Low-carbon paradigm: decarbonizing steel production to decarbonize economic growth
  • Implications across the steel supply chain: raw materials, energy, trade, technology, price dynamics

View More

11:00 - 11:30

30 Minutes

Networking Break

11:30

11:30 - 12:30

60 Minutes

Energy Transition Session Powering the Transition – Energy, Technology, Infrastructure

  • The challenges of hydrogen / electric steelmaking: technological developments and infrastructure requirements
  • Analysis of scope 1-2-3 emissions and sustainable supply-chains

View More

12:30 - 14:00

90 Minutes

Networking Lunch

14:00

14:00 - 15:00

60 Minutes

Green Steel Market Session #1 - Impact of CBAM on EU Steel Trade

  • Understanding CBAM: decarbonizing the industry through marginal gains
  • Are EU steel producers ready for it? Green steel import projections
  • How will flat and long markets evolve in Europe? The role of stockholders

View More

15:00

15:00 - 16:00

60 Minutes

Green Steel Market Session #2 - Global Demand for Carbon Neutral Steel

  • Overview of carbon neutral markets in North America
  • Market projections in South and Far East Asia
  • The role of MENA producers

View More

16:00 - 16:30

30 Minutes

Networking Break

16:30

16:30 - 17:30

60 Minutes

Finance Session - Financing Green Steel

  • Equity, debt and government incentives for incumbents and new entrants
  • Gauging exposure to raw materials suppliers, electricity markets and offtake agreements

View More

17:30 - 18:30

60 Minutes

Cocktail Party and End of Day 1

08:00 - 09:20

80 Minutes

Registration Desk Opens and Networking Refreshments on Arrival

09:20

09:20 - 09:30

10 Minutes

Welcome Address

09:30

09:30 - 10:30

60 Minutes

Keynote Session Policies Update – Towards Harmonization and Coordination?

  • Analysis of EU decarbonization policies and comments on initiatives of individual member states
  • Overview of policies in USA, China, Far Eastern Asia, etc. Comparisons and complementarity with Europe

View More

10:30 - 11:00

30 Minutes

Networking Break

11:00

11:00 - 12:00

60 Minutes

Iron Ore Session - Global Trends in High Grade Iron Ore Markets and New Projects Update

  • Analysis of global iron ore markets: grades, regional demand patterns, and supply imbalances
  • High grade iron ore DR pellet production outlook

View More

12:00

12:00 - 13:00

60 Minutes

Metallics Session - Global Metallics Markets in the Context of Decarbonization

  • Pig out market outlook, the impact of the Black Sea on consumption and contribution on decarbonization
  • The geography or DRI and HBI, global production trends and its impact on European Steelmaking
  • From waste to resource: charting ferrous scrap consumption outlook in the medium term

View More

13:00 - 14:30

90 Minutes

Networking Lunch

14:30

14:30 - 15:30

60 Minutes

Prices and Premiums Session - Green Steel Premiums and Prices

  • Market fundamentals for green steel – is there an appetite for a carbon abating premium?
  • Dissecting green steel pricing: energy, raw materials, processing and transportation premiums

View More

14:30

14:30 - 16:30

120 Minutes

Technology Session - New Steelmaking Frontiers - Hydrogen Technologies and Other Solutions

  • Rethinking plantmaking to facilitate energy efficiency
  • Carbon emission abatement through technological development ***

View More

16:30 - 00:00

990 Minutes

Networking Break & Close of Conference

Download 17 September 2024 Agenda Download Completed Agenda